Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w białym winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1/3 kg
masło 2 łyżki
sos sojowy
Pieprz biały mielony Prymat
marchewka 1 szt
cebula 1/2 szt
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w białym winie

Rydze myjemy przebieramy i kroimy na kawałki . Na patelni rozpuszczamy masło .Na masło kładziemy posiekaną cebulkę i startą na tarce marchewkę . Podsmażamy chwile i dodajemy rydze. Smażymy kilka minut . Zalewamy winem . Wino redukujemy . Doprawiamy pieprzem ,sosem sojowym do smaku . Dusimy chwilę i podajemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 19.09.2012 10:45
ślinka cieknie
agaK. 19.09.2012 10:45
ślinka cieknie
adelajda 19.09.2012 09:17
robię ale bez wina !
iwa643 19.09.2012 06:12
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak