Rybna Jambalaya

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    300 gram
  • woda

    350 ml
  • cebula

    1
  • ząbki czosnku

    2
  • seler naciowy

    5 łodyg
  • papryka czerwona

    1/2
  • papryka zielona

    1
  • papryka żółta

    1
  • olej do smażenia

  • Cajun przyprawa

    1 łyżka
  • pomidor

    4
  • pomidory w zalewie pomidorowej

    400 gram
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • filety rybne

    400 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rybna Jambalaya foto
Obierz i pokrój w kostkę cebulę. Wrzuć na rozgrzany olej i podsmaż, następnie dodaj posiekany czosnek, chwilkę smaż.Obierz seler naciowy i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli.
Krok 2 - Rybna Jambalaya foto
Paprykę również pokroić w kostkę. Wrzucić co cebuli dodać przyprawę cajun, smażyć.Następnie dodać pokrojone pomidory,pomidory w puszce.
Krok 3 - Rybna Jambalaya foto
Dodaj wodę oraz ryz.Gotuj pod przykryciem około 12 min.
Krok 4 - Rybna Jambalaya foto
Następnie dodaj pokrojone w dużą kostkę filety rybne i delikatnie wymieszaj. Gotuj do miękkości ryby i ryżu. Dodaj posiekana natkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 14.07.2013 12:12
lubię takie jedzonko
caralajna 12.07.2013 16:35
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat