Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna Jambalaya

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 300 gram
woda 350 ml
cebula 1
ząbki czosnku 2
seler naciowy 5 łodyg
papryka czerwona 1/2
papryka zielona 1
papryka żółta 1
olej do smażenia
Cajun przyprawa 1 łyżka
pomidor 4
pomidory w zalewie pomidorowej 400 gram
natka pietruszki 1 pęczek
filety rybne 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna Jambalaya

Kroki postępowania

1
Obierz i pokrój w kostkę cebulę. Wrzuć na rozgrzany olej i podsmaż, następnie dodaj posiekany czosnek, chwilkę smaż.Obierz seler naciowy i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli.
Krok 1 - Rybna Jambalaya foto
2
Paprykę również pokroić w kostkę. Wrzucić co cebuli dodać przyprawę cajun, smażyć.Następnie dodać pokrojone pomidory,pomidory w puszce.
Krok 2 - Rybna Jambalaya foto
3
Dodaj wodę oraz ryz.Gotuj pod przykryciem około 12 min.
Krok 3 - Rybna Jambalaya foto
4
Następnie dodaj pokrojone w dużą kostkę filety rybne i delikatnie wymieszaj. Gotuj do miękkości ryby i ryżu. Dodaj posiekana natkę.
Krok 4 - Rybna Jambalaya foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.07.2013 12:12
lubię takie jedzonko
caralajna 12.07.2013 16:35
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak