Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

konserwowej papryki kolorowej 1 słoik
cebula 1 szt
olej
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
panga 1 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka z papryką

Kroki postępowania

1
Filety z pangi rozmrożonej pokroić w paski
Krok 1 - Rybka z papryką foto
2
posypać przyprawą do ryb,odstawić na 1 godz.w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać tłuszcz,włożyć pokrojone filety rybne
Krok 2 - Rybka z papryką foto
3
podsmażyć na złoty kolor na wolnym ogniu. Cebulę obrać,drobno posiekać,przesmażyć na tłuszczu z solą i pieprzem.
Krok 3 - Rybka z papryką foto
4
Paprykę osączyć z zalewy,pokroić w kostkę.
Krok 4 - Rybka z papryką foto
5
Wszystkie składniki połączyć,chwilę poddusić,przyprawić na pikantnie
Krok 5 - Rybka z papryką foto
6
podawać z ryżem.
Krok 6 - Rybka z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak