Ryba ze szpinakiem z piekarnika

Ryba ze szpinakiem z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    500 g
  • szpinak mrożony

    1 op
  • czosnek

    3 ząbki
  • śmietana

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • mozzarella

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ryba ze szpinakiem z piekarnika

Filety ryby rozłożyć na brytfance, oprószyć solą i pieprzem. Szpinak przełożyć na patelnie i mieszać aż się rozmrozi i odparuje woda, następnie dodać masło,mozzarellę, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę mieszać, aż ser się rozpuści. Pod koniec dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na rybę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 20-25 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Róża1 04.10.2016 08:40
ale pyszna rybka !!!!!!!!!! palce lizać :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat