Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba ze szpinakiem z piekarnika

5.0
(31)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 500 g
szpinak mrożony 1 op
czosnek 3 ząbki
śmietana 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz
mozzarella 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba ze szpinakiem z piekarnika

Filety ryby rozłożyć na brytfance, oprószyć solą i pieprzem. Szpinak przełożyć na patelnie i mieszać aż się rozmrozi i odparuje woda, następnie dodać masło,mozzarellę, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę mieszać, aż ser się rozpuści. Pod koniec dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na rybę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.10.2016 08:40
ale pyszna rybka !!!!!!!!!! palce lizać :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak