Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z jajkiem w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt duże
jajko 3 szt
groszek konserwowy 1/2 op
bulion 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki z czubkiem
olej
masło
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z jajkiem w galarecie

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Rybę rozmrażamy i osuszamy. Kroimy na kawałki, oprószamy pieprzem i solą (można przyprawą uniwersalną). Rybę smażmy na rozgrzanym maśle albo oleju. Zdejmujemy z patelni i osączamy dobrze na papierowym ręczniku i studzimy.
Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie i odstawić do lekkiego stężenia.
Jajka kroimy w plastry.
Na dwa półmiski rozkładamy groszek i układamy na nim plastry jajek i ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 21.06.2017 16:03
za takimi przystawkami właśnie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak