Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w warzywach i winie

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
marchew 1
cebula 1
filety miruny 4
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól, pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka
sok z cytryny 1/2
wino czerwone 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w warzywach i winie

Rybę skropić sokiem z cytryny , posolić i popieprzyć. W garnku na 2 łyżkach oleju przesmażyć cebulę. Dodać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach i poszatkowaną kapustę. Wlać ok 1/3 szkl wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe, przyprawić i dusić do miękkości. W połowie czasu duszenia wlać wino. Gdy warzywa będą miękkie dodać koncentrat i pokrojoną w większe kawałki rybę. Przykryć i dusić jeszcze ok 10 minut do czasu aż ryba będzie miękka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 24.09.2013 11:40
Chętnie spróbuję. Nigdy nie robiłam takiej ryby z winem ani z kapustą pekińską.
Cranberry 26.06.2013 21:52
pyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak