Ryba w sosie pomidorowym

Ryba w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety

    2 kg
  • cebula

    6 sztuka
  • ketchup pikantny

    500 ml
  • pomidory z puszki lub koncentrat

    1 sztuka
  • ocet

    1/3 szklanka
  • woda

    3 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba w sosie pomidorowym

6 cebul pokroić w krążki a następnie ugotować je w oleju i wodzie. Gdy będą miękkie, dodać ocet, ketchup i koncentrat Doprawić do smaku.Tak powstały sos pomidorowy gotować tak długo dopóki nie zgęstnieje. Ryby przyprawić np. przyprawą do ryb. Po 10 minutach obtoczyć w jajku, bułce tartej i usmażyć na oleju. Ostudzić. Gorącym sosem zalać upieczone zimne ryby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Margo1 26.11.2016 19:08
Taką rybkę lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat