Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety 2 kg
cebula 6 sztuka
ketchup pikantny 500 ml
pomidory z puszki lub koncentrat 1 sztuka
ocet 1/3 szklanka
woda 3 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie pomidorowym

6 cebul pokroić w krążki a następnie ugotować je w oleju i wodzie. Gdy będą miękkie, dodać ocet, ketchup i koncentrat Doprawić do smaku.Tak powstały sos pomidorowy gotować tak długo dopóki nie zgęstnieje. Ryby przyprawić np. przyprawą do ryb. Po 10 minutach obtoczyć w jajku, bułce tartej i usmażyć na oleju. Ostudzić. Gorącym sosem zalać upieczone zimne ryby.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.11.2016 19:08
Taką rybkę lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak