Ryba w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3-4 łyżki
  • bulion

    3/4 l
  • bułka

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • pietruszka

    do ozdoby
  • ryba

    1/2 (mielona, mrożona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrażamy i doprawiamy przyprawami.Dobrze wyrobić,dodać jajko i bułkę namoczoną i odciśniętą z mleka.Uformować wałek.Włożyć do woreczka do gotowania,wrzucić do wrzątku i gotować ok.45-60 minut.Gdy wystygnie pokroić w plastry ok 1 cm. i ułożyć na półmisku.Ozdobić papryką,cytryną i pietruszką.Żelatynę rozrobić w gorącym bulionie,Przestudzić i zalać nim rybę.Odstawić do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 13.08.2013 10:14
bardzo lubimy rybkę w galarecie
misia53 19.04.2013 10:13
o, taka rybka to mój przysmak...
anemon 28.03.2013 08:47
Brzmi ciekawie Twój pomysł na rybę.
Pani Domu 27.12.2012 18:41
z chęcia bym zjadła
Krystyna32 23.08.2012 06:29
super
Dorian 21.12.2011 08:29
Lubie rybki
motomaniak 29.10.2011 11:36
super
ben-ka 15.10.2011 09:07
taka rybka to by mi smakowała.
IZABELA29 14.08.2011 08:17
jakoś nie miałam okazji spróbować .
Ania67 05.08.2011 09:00
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat