Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pomidorowo-ziołowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby słodkowodne 1 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat trochę
olej do smażenia trochę
mąka pszenna szczypta
przecier pomidorowy puszka
cebula biała trochę
cukier drobny 2 łyżeczki
sól do smaku szczypta
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
ocet 10 % 0,5 szkl
przecier pomidorowy puszka
cebula biała troche
olej do smażenia trochę
cukier drobny 2,5 szkl
sól do smaku 1,5 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 5 Kilka
bazylia 2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziarenek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 0,5 łyżeczki
ketchup 2 łyżki
kefir 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pomidorowo-ziołowa.

Marynata : cebulę obierz, pokrój w piórka, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Przypraw do smaku.
Ryby oczyść , umyj, usuń płetwy i ogon, pokrój w dzwonka. Posyp przyprawą , odstaw na minimum 12 godzin. Ryby wyjmij z marynaty. Obtocz w mące, usmaż na oleju, osącz.
Zalewa : cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Pozostałe składniki zagotuj z litrem wody. Dodaj cebulę . Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, wlej zalewę . Wstaw na dobę do lodówki.

Smaczneego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak