Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod warzywna kołderka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z ryby morskiej 300 gram
marchew 3 sztuki
papryka 2 sztuki
seler 1 mały kawałek
pioetruszka korzeń 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól do smaku
pieprz z młynka Prymat
przecier pomidorowy 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod warzywna kołderka

Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce,pora pokroić w krązki,papryke w paski.
Wszystkie warzywa wrzucić do garnka,podlać 100 ml wody,posolić i doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Poddusić 10 minut,na koniec dodać przecier pomidorowy(1/2 słoiczka).

rybę umyc,wysuszyć i doprawić pieprzem cytrynowym.

Na patelnię wyłożyć polowę warzyw,na to ułożyć rybe i przykryć resztą warzyw.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem,okolo 30 minut(w zaleznośći od grubości filetów rybnych).

Podawać gorące

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 31.08.2013 05:03
pyszna rybka:-)
ALAGOR 16.02.2013 22:48
podobna do tej po grecku
Gracer 28.01.2013 13:55
musi być smaczna
Gracer 28.01.2013 13:55
musi być smaczna
natalia.doradca 28.01.2013 12:19
smaczna rybka
Konczi 28.01.2013 11:44
lubie takie rybki
ONY_za_kare 28.01.2013 11:37
ładnie wygląda. musi być pyszna
gosia56 28.01.2013 11:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak