Ryba po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    3-4 filety
  • cebule

    2 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwki

    10-15 dkg
  • przecier pomidorowy

    1/2 słoiczka
  • wino czerwone

    150 ml
  • mozarella

    1 kulka
  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po włosku foto
Cebule oraz czosnek obrać, pokroic i zrumienić na oliwie z oliwek kilka minut, następnie dolać wino, chwilę dusić i dać przecier, bazylie i tymianek. Dusić pod przykryciem kilka minut, a później dodać pokrojone oliwki i przyprawic do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Ryba po włosku foto
Rybę ułożyć w wysmarowanej oliwą formie i zalać przygotowanym gorącym sosem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Krok 3 - Ryba po włosku foto
Na wierzch ułożyć plastry mozarelli i ewentualnie pomidora (nie trzeba). Zapiec rybe w piekarniku ok. 30 minut. Przed wyjęciem sprawdzić czy sie dopiekła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 14.01.2014 20:03
jeszcze takiej nie jadłem
Wacław 28.02.2013 12:12
po prostu,pychota !
Justyna/Dzastus 23.01.2013 11:58
dziekuje wszystkim
mirosława4 08.11.2012 18:50
smakowite danie
mariel78 07.11.2012 22:14
smaczna
Puszcza 08.08.2012 12:24
pysznosci
gosia561 30.07.2012 00:19
ale ekstra
kamyk 16.07.2012 22:08
fajnie si ę zapowiada
Justyna/Dzastus 09.07.2012 11:04
cos innego niż panierka i olej. Mi posmakowała :)
pacpaw 08.07.2012 22:30
kusząca propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat