Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1 kg
  • mąka

    2 szkl
  • jajko

    2 szt
  • przyprawa do potraw Kucharek

    2 łyżki
  • woda

    1 szkl
  • cebula

    4 szt
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • ogórek konserwowy

    1 słoik
  • woda

    4 szkl.
  • olej

    1 szkl
  • cukier

    6 łyżek
  • ketchup

    8 łyżek
  • ocet

    6 łyzek
  • sól do smaku

  • koncentrat pomidorowy

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę posypać przyprawą uniwersalną, obtoczyć w cieście i smażyć na gorącym oleju.
Zrobić zalewę z 4 szkl. wody, olej 1 szkl, cukier, ketchupu,octu i koncentratu pomidorowego, zagotować.
Rybę włożyć na miskę, dodać pokrojoną cebulę, paprykę i ogórek konserwowy i zalać zalewą.Najsmaczniejsze jest na drugi dzień.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 31.10.2016 22:47
pyszna rybka
Megi 15.12.2015 16:19
super przepis
strzelec02 12.09.2015 16:46
Fajny przepis.
Michał2 11.12.2014 18:32
ciekawy przepis
Ela15 14.11.2014 09:11
ciekawy przepis
Jagódka77 11.09.2014 14:15
lubię ryby w każdej postaci, ta na pewno jest super
Jodaj 07.03.2014 20:13
extra ta rybka :)pyszniuuutka
gibli 26.02.2014 07:49
ciekawy przepis
Ela15 08.10.2013 20:07
pyszna rybka
czekoladka_m 06.10.2013 17:35
Nasz ulubiona;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat