Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1 kilogram
  • jajka

    1 sztuka
  • mąka

    do panierowania
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • ogórek konserwowy

    5 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku

Zalewa:

  • woda

    2 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • cukier

    5 dag
  • ocet

    4 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    200 gramów
  • ketchup

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oprószyć solą i pieprzem. Następnie opanierować w roztrzepanym jajku i  mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć filety na złoty kolor.

Paprykę i ogórki pokroić w paseczki, a cebulę w półtalarki. Składniki na zalewać włożyć do garnka, pomieszać i zagotować. Dodać pokrojone warzywa i gotować jeszcze przez około 5-10 minut. W szklanym naczyniu ułożyć na przemian: zalewę, usmażoną rybę, zalewę, rybę do skończenia składników. Odstawić przynajmniej na kilka godzin w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 30.06.2015 10:06
smacznie wygląda, warto spróbować
Amellia 22.12.2014 13:56
pycha, muszę spróbować
Róża1 29.12.2013 22:48
coś pysznego dla mnie:-)
lara 25.12.2013 22:55
taka ryba jest bardzo dobra
joanna__s 24.12.2013 20:46
Ciekawy i smaczny pomysł.
Ania321 24.12.2013 20:23
wygląda pysznie, po japońsku jeszcze nie jadłam
migotka28 24.12.2013 19:55
po grecku uwielbiam po japońsku jeszcze nie robiłam
Olga_SK 24.12.2013 12:06
Uwielbiam rybę po japońsku, zwłaszcza w wykonaniu mojej mamusi :)
Monia 24.12.2013 10:42
W tym roku już nie, ale w przyszłym chętnie wypróbuję :)
Cranberry 24.12.2013 10:10
robię podobne pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat