Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka ugotowana
4 szt -
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku -
koncentrat pomidorowy
4 lyzki -
trochę cukru
do smaku -
sól
do smaku -
olej
-
szklanka wody
-
cebula biała
2 szt -
mintaj
1 kg
Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku
* robimy zalewe: gotujemy marchew i trzemy na tarce, cebule kroimy w kostke i podsmazamy na oleju, nastepnie wrzucamy wszystko razem do garnka dodajemy szklanke wody, listek laurowy, troche wody razem gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy troche cukru i soli, koncentrat. Po zagotowaniu zalewamy ryby.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się