Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka ugotowana
4 szt -
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku -
koncentrat pomidorowy
4 lyzki -
trochę cukru
do smaku -
sól
do smaku -
olej
-
szklanka wody
-
cebula biała
2 szt -
mintaj
1 kg
Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku
* robimy zalewe: gotujemy marchew i trzemy na tarce, cebule kroimy w kostke i podsmazamy na oleju, nastepnie wrzucamy wszystko razem do garnka dodajemy szklanke wody, listek laurowy, troche wody razem gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy troche cukru i soli, koncentrat. Po zagotowaniu zalewamy ryby.
Komentarze (4)