Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka ugotowana

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    4 lyzki
  • trochę cukru

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej

  • szklanka wody

  • cebula biała

    2 szt
  • mintaj

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku

* kroimy rybę na male kawałki i smażymy na oleju
* robimy zalewe: gotujemy marchew i trzemy na tarce, cebule kroimy w kostke i podsmazamy na oleju, nastepnie wrzucamy wszystko razem do garnka dodajemy szklanke wody, listek laurowy, troche wody razem gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy troche cukru i soli, koncentrat. Po zagotowaniu zalewamy ryby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

berys18 02.12.2010 07:44
super
jolaxa 08.11.2010 10:57
fajnie
Emilia22 06.11.2010 19:07
mniam mniam mniam mniam:))
Katarzyna/kate1980 06.11.2010 09:10
na pewno wypróbuję przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat