Ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ryba

  • ryba

    4 płaty
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • mleko

    1 łyżka

warzywa

  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1 kawałek
  • cebula

    2 szt
  • por (biała część)

    6 cm
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmącić jajka z mlekiem i przyprawą do ryb. Rybę opłukać, osuszyć, panierować najpierw w mące, potem w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju.
Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Por pokroić w krążki. Podsmażyć warzywa na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, liść laurowy, aprykę i ziele angielskie, poddusić pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 25.12.2015 20:32
Dobra ryba .
RenataZ-et 25.12.2015 20:16
bardzo lubię taką wersję
jagoda5913 25.12.2015 17:50
super przepis
Janina 25.12.2015 17:15
Świetna rybka;))
Bernadeta1 25.12.2015 14:28
Bardzo lubię, pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat