Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z miruny 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
marchew 4 szt
seler 1/2 szt
por (biała część) 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
sól
pieprz
woda 1/2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Rybę kroimy w paseczki. Odsączamy ręcznikiem od nadmiaru wody. Przyprawiamy solą pieprzem oraz przyprawą do ryb. Lekko opruszamy mąką.
Krok 1 - Ryba po grecku foto
2
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy rybę. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Następnie rybę przekładamy do naczynia.
Krok 2 - Ryba po grecku foto
3
Na patelni rozrzewamy tłuszcz i wrzucamy marchewkę, pieptruszkę, selera startą na tartce jarzynowej o drobnych oczkach. Do podsmażonych warzyw dodajemy startą cebulę, drobno pokrojonego pora. Dolewamy wodę, oraz paprykę mieloną sól pieprz do smaku. Doprowadzamy do odparowania wody i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 3 - Ryba po grecku foto
4
Do ryby dodajemy gotową masę warzywna. Mieszamy rybę z warzywami i podajemy na ciepło i zimno.
Krok 4 - Ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 08.01.2015 22:45
smaczna rybka;)
Ela15 03.01.2015 12:01
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak