Ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    600 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • sól, pieprz

    do smaku
  • marchewka

    5 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler

    0,5 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyzki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę myjemy, osuszamy. Panierujemy w jajku z sola i pieprzem i bułce tartej. smażymy na złoty kolor . Warzywa myjemy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę podsmażamy. Pozostałe warzywa obieramy, ścieramy na tartce dodajemy do cebuli smażymy chwilę podlewamy ok 200 ml ody dusimy warzywa do miękkości. dodajemy koncentrat,mieszamy doprawiamy do smaku. Rybę podajemy z duszonymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 20.11.2013 11:12
Prawdziwe pyszności!
Megg 20.11.2013 09:31
bardzo lubię taką rybkę, pycha
Krzysztof15 20.11.2013 08:02
bardzo lubie taka rybke
Aga-25 20.11.2013 07:31
pyszna rybka
Agnieszka-87-25 20.11.2013 07:20
takie rybki uwielbiam
Konczi 20.11.2013 07:13
uwielbiam taką rybkę
iwi 20.11.2013 05:28
Pyszna rybka
bhb8 20.11.2013 00:08
Uwielbiam taką rybkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat