Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 600 gram
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól, pieprz do smaku
marchewka 5 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 0,5 sztuki
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyzki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę myjemy, osuszamy. Panierujemy w jajku z sola i pieprzem i bułce tartej. smażymy na złoty kolor . Warzywa myjemy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę podsmażamy. Pozostałe warzywa obieramy, ścieramy na tartce dodajemy do cebuli smażymy chwilę podlewamy ok 200 ml ody dusimy warzywa do miękkości. dodajemy koncentrat,mieszamy doprawiamy do smaku. Rybę podajemy z duszonymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 20.11.2013 11:12
Prawdziwe pyszności!
Megg 20.11.2013 09:31
bardzo lubię taką rybkę, pycha
Krzysztof15 20.11.2013 08:02
bardzo lubie taka rybke
Aga-25 20.11.2013 07:31
pyszna rybka
Agnieszka-87-25 20.11.2013 07:20
takie rybki uwielbiam
Konczi 20.11.2013 07:13
uwielbiam taką rybkę
iwi 20.11.2013 05:28
Pyszna rybka
bhb8 20.11.2013 00:08
Uwielbiam taką rybkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak