Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 500 g
marchew 4-5 szt
seler duży 1/2 szt
pietruszka korzeń 1-2 szt
cebula 3 szt
olej
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ketchup 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filet z ryby przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w jajku i panierce (ja mieszam mąkę i bułkę tartą pół na pół). Usmażyć i pozostawić do wystudzenia.

Seler, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce na o grubych oczkach. Cebulę pokroić w paski. Do garnka wlewamy olej i wrzucamy warzywa i listek laurowy. Smażymy krótką chwilę . Następnie podlewamy wodą, aby zakryć zupełnie warzywa w garnku i dusimy do miękkości. Gdy warzywa już zmiękną ,dodajemy koncentrat pomidorowy, keczup, doprawiamy cukrem i przyprawami do smaku .Wszystko razem dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy.

Gorącym sosem greckim przykrywamy ryby ułożone na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 10.12.2013 21:34
robię identyczną, dodaję jedynie do warzyw 1-2 łyżeczki musztardy
aniagdz 09.10.2013 11:27
o inaczej, ja np. daje rybę do całości
Izabela77 08.10.2013 20:16
oj niedługo będą święta i będzie taka rybka;)
6zer
6zer 08.10.2013 17:43
smaczna rybka
halina17 08.10.2013 17:15
Smaczna ryba , lubię rybę po grecku.
mufinka79 08.10.2013 17:13
bardzo lubię rybę po grecku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak