Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    500 g
  • marchew

    4-5 szt
  • seler duży

    1/2 szt
  • pietruszka korzeń

    1-2 szt
  • cebula

    3 szt
  • olej

  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • ketchup

    2 łyżki
  • cukier do smaku

  • sól do smaku

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku

Filet z ryby przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w jajku i panierce (ja mieszam mąkę i bułkę tartą pół na pół). Usmażyć i pozostawić do wystudzenia.

Seler, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce na o grubych oczkach. Cebulę pokroić w paski. Do garnka wlewamy olej i wrzucamy warzywa i listek laurowy. Smażymy krótką chwilę . Następnie podlewamy wodą, aby zakryć zupełnie warzywa w garnku i dusimy do miękkości. Gdy warzywa już zmiękną ,dodajemy koncentrat pomidorowy, keczup, doprawiamy cukrem i przyprawami do smaku .Wszystko razem dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy.

Gorącym sosem greckim przykrywamy ryby ułożone na półmisku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

goofy9 10.12.2013 21:34
robię identyczną, dodaję jedynie do warzyw 1-2 łyżeczki musztardy
aniagdz 09.10.2013 11:27
o inaczej, ja np. daje rybę do całości
Izabela77 08.10.2013 20:16
oj niedługo będą święta i będzie taka rybka;)
6zer
6zer 08.10.2013 17:43
smaczna rybka
halina17 08.10.2013 17:15
Smaczna ryba , lubię rybę po grecku.
mufinka79 08.10.2013 17:13
bardzo lubię rybę po grecku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat