Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba gotowana w mleku (kuchnia Litewska)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ryba 1 kg/ karaś, lin, karp, leszcz
mleko 2 1/2 szklanki
cebula biała 2 szt
olej słonecznikowy 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
sól do smaku
pieprz

7. składniki sosu

mąka 1/2 łyżki
masło 1/2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba gotowana w mleku (kuchnia Litewska)

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Rybę sprawić, pokroić, posolić, ułożyć w garnku, posypać posiekaną cebulą, wlać olej, dodać liść laurowy i pieprz.
Krok 1 - Ryba gotowana w mleku (kuchnia Litewska) foto
2
Następnie zalać mlekiem i gotować pod przykryciem ½ godziny. Gotową rybę wyłożyć na półmisek i polać sosem.
Krok 2 - Ryba gotowana w mleku (kuchnia Litewska) foto
3
Sposób przygotowania sosu:
Mąkę uprażyć na maśle, podlać wywarem i zagotować. Dodać posiekaną natkę pietruszki i podawać z ziemniakami.
Krok 3 - Ryba gotowana w mleku (kuchnia Litewska) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.12.2014 11:02
bardzo ciekawy pomysł
gusia1000 15.07.2014 00:08
Trzeba tak zrobić.
Wafelek2601 14.07.2014 23:14
Ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak