Ryba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 duża
  • cytryna

    1
  • oliwa

    do smażenia
  • masła

    1/2 kostki
  • czosnek

    5 ząbków
  • majeranku

    do smaku
  • ryż

    4 woreczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oskrobać następnie posolić i posypać majerankiem.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem.
Rybę położyć na talerz z przekrojoną cytryną, którą każdy sam indywidualnie może skrapiać rybę.
Podawać z masłem czosnkowym i ugotowanym ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matriasik 31.05.2012 10:24
Smaczna
Kate131 17.07.2011 09:46
dobra rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat