ruskie gołąbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    0,5 szt
  • mięso mielone wołowe

    0,5 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • jajko

    3 sztuki
  • pieprz i sól

    do smaku
  • ryż

    1 (surowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać, kapuste drobno posiekać, ulepić kształt gołąbków i smażyć z obu stron na oleju.

Ułożyć gołąbki w garnku i zalać bulionem. Gotować na małym ogniu ok. 1,5 h

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 08.04.2011 09:49
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Anna141 31.03.2011 09:55
palce lizać :)
Magdalena80 13.02.2011 21:56
jak zawsze dobre
berys18 17.01.2011 08:50
super są te gołąbki
zuzanna6 31.10.2010 07:42
świetny pomysł
Smakosz6 28.08.2010 00:16
mniam
IZABELA29 29.06.2010 10:27
fajne warto spróbowac dodaję do swojej książki
Małgorzata113 28.06.2010 08:59
Inna wersja gołąbków, pomysłowe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat