Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z sosem cukiniowo- pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 300 gram
pieczarki 150 gram
cebula biała 1 sztuka
cukinia pół małej
pomidory 3 duze
jogurt grecki 3 łyżki
masło 1 łyżka
pestki dyni do posypania
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z sosem cukiniowo- pieczarkowym

Makaron ugotować al dente. Pieczarki umyć pokroić w talarki i podsmażyć na maśle z cebulą pokrojoną w kostkę, dodać cukinię pokrojoną w kostkę (obraną ze skórki) i pomidory również obrane ze skórki. Dusić do miękkości, następnie doprawić przyprawami dodać bazylię i jogurt, wymieszać. Na końcu wymieszać z makaronem i podawać posypane pestkami dynii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 20.12.2012 11:37
bardzo lubię takie dania:)
Ewa6274879 17.10.2012 11:40
mmm fajne danie :)
eliza135 04.09.2012 08:29
smakowite
adelajda 02.09.2012 19:38
smaczne !
Rafał10 31.08.2012 15:06
Świetne, aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak