Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z ogórkami małosolnymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 garść
pomidorki cherry 1/2 opakwoania
ogóki małosolne 3 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
szczypior
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z ogórkami małosolnymi

Rukole myjemy osuszamy i rozkładamy na talerze. Ogórki małosolne kroimy w drobna kosteczkę. Pomidorki cherry myjemy osuszamy i kroimy na połówki. Do sałaty dodajemy połówki pomidora kilka suszonych pomidorów. Posypujemy całość pokrojonymi ogórkami i pokrojonym szczypiorem. Kropimy oliwą z suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku solą morska i pieprzem kolorowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 30.06.2013 08:34
Smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak