Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z buraczkami i truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 garść
por (biała część) 1/2 szt
burak 1 szt
truskawki 3 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej 2 łyżeczki
natka pietruszki
koperek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z buraczkami i truskawkami

Rukolę myjemy osuszamy i układamy na talerzach. Buraka dobrze myjemy nie obieramy zawijamy w folie aluminiowa i pieczemy w piekarniku. Po upieczeniu obieramy i kroimy w paseczki dodajemy do rukoli. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy dodajemy do sałatki. Pora myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki układamy na sałatce. Całość lekko solimy solą morską. Robimy sos. Mieszamy olej dobrej jakości rzepakowy z sokiem z cytryną , dodajemy posiekaną natkę i koperek-mieszamy wszystko razem z odrobiną soli morskiej. Takim sosem polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 07.04.2013 17:18
Bomba witaminowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak