Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruccola z brzoskwinią i orzeszkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 250 g
brzoskwinie w puszce 150 g
orzechy włoskie 50 g
mozarella 125 g
miód prawdziwy 15 g
ocet winny 10 ml
oliwa 10 ml
sos francuski

Przepis i sposób przygotowania na: ruccola z brzoskwinią i orzeszkami

Najpierw zrobić sos i odstawić na ok kwadrans żeby smaki się połączyły. Na patelni rozpuścić miód wymieszać z oliwą octem winnym i sosem francuskim.
Następnie umyć ruccolę. Pokroić na grube kawałki mozzarellę, brzoskwinie. Orzeszki rozdrobnić na drobniutkie kawałki. Ruccolę wymieszać z sosem następnie dodać brzoskwinię, mozzarellę i orzeszki. Sałatka taka jest super śniadaniową opcją, ale też bardzo dobrze smakuje z wołowiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 07.02.2014 22:18
Już wiem co wezmę do pracy na śniadanie.
arbuzowo 10.03.2013 12:51
Bardzo fajny pomysł
V_kuchareczka 10.03.2013 11:02
świetny pomysł
caralajna 10.03.2013 07:12
pyszne smaki
caffee_tea 09.03.2013 22:00
uwielbiam sałatka :)
Luki 09.03.2013 20:57
przepysznie
PaniMISIOWA 09.03.2013 20:32
apetyczna sałatka
as28 09.03.2013 19:55
fajna sałatka
Anna133 09.03.2013 19:30
nie jadłam takiej kompozycji jeszcze
Misada 09.03.2013 19:17
chętnie bym taką zjadła
Krzysiek3 09.03.2013 19:13
pysznie wygląda
Klisza 09.03.2013 19:09
super wygląda
Iwka 09.03.2013 19:05
musi być pyszna
Silver Teaspoon 09.03.2013 19:01
uwielbiam sałatki z mozzarellą
Simeo 09.03.2013 18:57
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak