Rubinowa zaprawa :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z buraków

    1/2 szklanki
  • miód

    2 łyżeczki
  • sos sojowy

    5 łyżeczek
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    1/2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zupełnie nie wiem do jakiej kategorii to zakwalifikować - marynaty , sosy, dresingi ?
Sok z buraków , miód , sos sojowy i pieprz gotować tak długo na małym gazie aż zmniejszy objętość o połowę .
Używać jako zaprawę do barszczu, surówki z buraczków , sos do innych surówek , zimny sos do mięs , wędlin , serów, warzyw surowych ( jako dip ) carpaccio z ugotowanych buraczków .
Można zrobić więcej i zawekować w małych słoiczkach

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 11.08.2011 22:24
elegancja pierwsza klasa
Gosia32 04.03.2011 00:23
wygląda smacznie;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat