Różki piwne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1
  • mąka

    2 szklanki
  • piwo

    1/2 szklanki
  • marmolada

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zamrożoną margarynę zetrzeć na tarce jarzynowej prosto na mąkę. Powoli wlewać piwo, zagniatając ciasto. Wyciąć kwadraty 5x5 cm, na środek kłaść marmoladę i składać. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat