Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z ogórkiem i sosem awokado

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 2 garście
ogórek zielony 1 szt
cebula czerwona 1 szt
awokado 2 szt
czosnek 2 ząbki
śmietana 12% 2 łyżki
pomidor 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z ogórkiem i sosem awokado

Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy i kroimy za pomocą obieraczki do warzyw w długie cienkie paski. Cebulę czerwoną kroimy w piórka, pomidora myjemy i kroimy w kawałki. Robimy sos z awokado, miksujemy czosnek dodajemy obrane i pokrojone awokado , dodajemy śmietanę i sól do smaku- wszystko miksujemy. Sos chłodzimy. Na talerz wykładamy sos smarujemy nim kawałek talerza na którym będziemy układać sałatę. Na talerz dokładnie na sos układamy sałatę , dodajemy długie paski ogórka , kawałki pomidora i posypujemy piórkami cebuli. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 14.01.2014 07:08
smaczna sałatka
Rysia 13.01.2014 17:15
Lubię roszponkę.
patryska76 13.01.2014 17:03
Uwielbiam takie przekąski ;-)
Adamorek 13.01.2014 15:31
apetycznie podana
Joannasz3190 13.01.2014 15:03
Pyszności :)
Krakowianka 13.01.2014 14:30
takie kolory na talerzu i odrazu weselej w smętne dni!! uwielbiam takie kolorowe sałatki
Patriszja
Patriszja 13.01.2014 14:08
przepyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak