Ifa

Roszponka z jagodowym dressingiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    100 g
  • jagody

    100 g
  • pomidorki koktajlowe

    100 g
  • awokado

    1/2
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • miód

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • płatki migdałowe

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jagody wrzuć do garnuszka, podgrzewaj do rozpadnięcia się owoców, przetrzyj przez sito. Dodaj ocet balsamiczny, miód, pieprz i odrobinę soli. Wymieszaj.

2. Sałatę umyj i osusz. Awokado pokrój w pasy, pomidorki na pół. Na suchej rozgrzanej patelni upraż płatki migdałowe, ok. 1-2 minuty.

3. Sałatę rozłóż na talerzu, ułóż na niej warzywa, posyp płatkami i polej dressingiem.
Ifa
Jeśli nie mamy akurat świeżych jagód, można użyć mrożonych. Często latem zamrażam leśne jagody, by potem używać ich do różnych potraw czy deserów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 19.05.2015 08:15
pyszna sałatka
Klausia 08.05.2015 21:30
Ciekawa sałatka :)
Gracer 07.05.2015 13:24
zdrowo i smacznie
Malinka 07.05.2015 13:09
To coś dla mnie, ja przepadam za takimi sałatkami :)
bertpvd 07.05.2015 12:29
pyszna sałatka ;)
wwwiolka 07.05.2015 12:20
Bardzo fajne danie.
Futka 07.05.2015 12:08
Wspaniała, zdrowa, kolorowa i bardzo smaczna sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat