Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z buraczkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 100 g
buraki czerwone 3 szt
ser biały 60 g
oliwa 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z buraczkami i serem

Liście roszponki przebieramy, płuczemy pod wodą i bardzo dokładnie osuszamy. Przekładamy do miseczki, w której będziemy podawać sałatkę. Buraki owijamy folią aluminiową lub umieszczamy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku w 220 stopniach ok 30 minut, aż będą lekko miękkie. Po wystudzeniu buraki obieramy i kroimy w sporą kostkę. Na roszponce układamy pokrojone buraczki i pokruszone kawałki białego sera. Polewamy delikatnie oliwą z oliwek i doprawiamy gruboziarnistą solą morską. Od razu podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.02.2016 17:12
smaczna sałatka
Futka 01.02.2016 14:30
Pyszna propozycja. Dla mnie idealna, bo uwielbiam buraczki :)
Benita 01.02.2016 14:06
Fajne połączenie smaków
kd045 01.02.2016 13:33
fajny przepis ;)
sliwka 01.02.2016 13:30
Smaczne, proste i zdrowe;))) Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak