Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka i rukola z fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 50 g
rukola 80 g
ogórek 1 maly
kukurydza 4 lyzki
słonecznik garsc
feta 75 g
olej w atomizerze

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka i rukola z fetą

Roszponkę i rukolę umyć, osuszyć, wrzucić do dużej miski.

Kukurydzę osączyć, dodać do sałaty. Spryskać olejem (ja miałam akurat z pestek winogron) oraz octem. Oprószyć pieprzem.

Ogórka obrać, pokroić w kostkę, Fetę również pokroić w kostkę, wrzucić do sałatki.

Słonecznik uprażyć na suchej patelni, wystudzić, posypać sałatkę. Wymieszać i dodać ewentualnie oleju i pieprzu do smaku.

Podawać do kiełbaski z grilla lub grzanek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 20.10.2015 20:33
z rukola smacznie
Klausia 08.03.2014 12:20
proste, ale smaczne :)
Alex_M 15.12.2013 17:59
@Malinko, polecam, sałatka jest bardzo smaczna :)
Malinka 15.12.2013 17:46
Powiem, że nigdy nie jadłam takiego połączenia, ale chętnie bym skosztowała, bo wygląda to bardzo apetycznie:)
adelajda 10.12.2013 07:54
lubię sałatki :)
RenataZ-et 08.07.2013 22:46
wspaniałe połączenie
caralajna 29.06.2013 07:18
samo zdrowie, to lubię
Gracer 27.06.2013 10:12
smaczna sałateczka
IwonaDD 27.06.2013 10:03
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak