Rosół z perliczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • perliczka

  • woda

  • marchew młoda

    2
  • korzeń pietruszki

  • natka pietruszki

  • przypalona cebulka

  • makaron gotowane nitki

  • listki laurowe Prymat

    2
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • liść kapusty

  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Perliczkę zalewamy wodą tak aby była przykryta i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy warzywa, listki laurowe, ziele angielskie i dodajemy soli i pieprzu do smaku. Gotujemy na małym ogniu około 2 godzin aż powstanie pyszny i delikatny w smaku wywar. Rosół na talerzyku posypujemy natka pietruszki i podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 04.01.2014 19:22
mniam, mniam
bogusia19 04.01.2014 19:03
piekny rosołek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat