Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z perliczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

perliczka
woda
marchew młoda 2
korzeń pietruszki
natka pietruszki
przypalona cebulka
makaron gotowane nitki
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 3 ziarenka
liść kapusty
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z perliczki

Perliczkę zalewamy wodą tak aby była przykryta i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy warzywa, listki laurowe, ziele angielskie i dodajemy soli i pieprzu do smaku. Gotujemy na małym ogniu około 2 godzin aż powstanie pyszny i delikatny w smaku wywar. Rosół na talerzyku posypujemy natka pietruszki i podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 04.01.2014 19:22
mniam, mniam
bogusia19 04.01.2014 19:03
piekny rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak