Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z kurczaka w kapuście włoskiej nadziewane pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 5 szt
pieczarki 20 dkg
kapusta włoska 1 szt
sól
pieprz
masło 1 łyżka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z kurczaka w kapuście włoskiej nadziewane pieczarkami

Liście kapusty włoskiej(około 16 szt mniejszych lub 8 dużych)sparzyć wrzątkiem,ściąć nerw,rozłożyć na stolnicy po 4 szt tak aby lekko na siebie nachodziły. Pieczarki pokroić i przesmażyć na maśle,przyprawić solą i pieprzem,ostudzić. Jedną pierś zmielić,zmieszać z przyprawami i jajkiem na jednolitą masę. Pozostałe piersi rozbić na cienkie kotlety,posolić z obu stron. Na kapuście rozsmarować masę mięsną,na masę ułożyć rozbite piersi z kurczaka,wzdłuż rozłożyć warstwę pieczarek,zwinąć w roladkę.Roladki zawinąć szczelnie w folię aluminiową,ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku(160st.)około 30 minut. Roladki po upieczeniu pokroić w ukośne dwucentymetrowe kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 09.03.2014 12:21
Smaczny obiad.
Lidzia 09.03.2014 07:13
Fajny pomysł. Trzeba wypróbować.
migotka28 08.03.2014 23:53
fajne roladki w nowej nieznanej mi odsłonie
Milka100 08.03.2014 23:12
apetyczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak