Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kiełbasy kruchej i z soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa szynkowa 25 dag
olej lniany 1 łyżeczka
oliwki zielone
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 3 ząbki
sól
majonez 1 łyżka
soczewica konserwowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kiełbasy kruchej i z soczewicą

Kiełbasę szynkową kruchą kroimy na plasterki i układamy na desce do krojenia . Soczewicę odsączamy z zalewy . Czosnek wyciskamy . Soczewicę miksujemy z wyciśniętym czosnkiem . Dodajemy olej lniany i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Nakładamy farsz na szynkę i zawijamy w roladkę . Ozdabiamy oliwka zieloną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 17.12.2012 18:29
mniam
Sylwia56
Sylwia56 17.12.2012 10:55
pycha
Ola1984 17.12.2012 10:07
Super propozycja na ciekawe podanie wędliny :)
Paolcia 17.12.2012 09:28
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak