Roladki z grillowanego bakłażana z serem feta

Roladki z grillowanego bakłażana z serem feta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • bakłażan

    2 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    1 łyżka
  • ser feta

    120 g
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • oliwki czarne Smak

    2 łyżki
  • suszone pomidory z ziołami Smak

    2 szt

Do smaku:

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • bazylia świeża

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki z grillowanego bakłażana z serem feta

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z grillowanego bakłażana z serem feta foto
Przygotować składniki.
Krok 2 - Roladki z grillowanego bakłażana z serem feta foto
Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posmarować oliwą i posypać przyprawą do grilla, solą i pieprzem.
Krok 3 - Roladki z grillowanego bakłażana z serem feta foto
Grillować z po 2-3 minuty z każdej strony. Odłożyć plastry z boku grilla by zmiękły.
Krok 4 - Roladki z grillowanego bakłażana z serem feta foto
W misce utrzeć ser feta z jogurtem i pieprzem. Dodać drobno posiekane oliwki i suszone pomidory, wymieszać.
Krok 5 - Roladki z grillowanego bakłażana z serem feta foto
Każdy plaster ciepłego bakłażana posmarować serkiem, ułożyć po kilka listków świeżej bazylii i ciasno zrolować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Ada-Gaba 08.06.2017 19:18
fajne roladki
bietka 07.06.2017 09:37
musze wypróbować przepis :)
gosia56 07.06.2017 09:17
na pewno smaczne
Patrycja33 07.06.2017 00:12
wyglądają bardzo smacznie :)
Bożena Matuszczyk 06.06.2017 23:21
Kuszą smakiem i wyglądem.;)
jagoda5913 06.06.2017 12:26
pięknie wygląda
misia123410 06.06.2017 10:58
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat