Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z dzika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab 1 kg
ogórek konserwowy Smak 3 szt
papryka czerwona
cebula
sól i pieprz
olej

Marynata

oliwa 4 łyżki
wino czerwone wytrawne 125 ml
bulion drobiowy 250 ml
Owoc jałowca cały Prymat 5 ziaren
rozmaryn
tymianek
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z dzika

Wymieszaj składniki marynaty (po 1 łyzece suszonych przypraw)i zalej nią schab z dzika.Odstaw na 2 h do lodówki.Potem pokrój w plastry i rozbij,oprósz solą i pieprzem.Papryke pokrój w paski,ogórki w słupki.Cebule posiekaj.Na każdym plastrze mięsa ułóż paprykę,ogórki i cebulę.Zwiń w rulon i zepnij wykałaczką.Smaż na oleju 10 min.Podawaj z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak