Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto yufka

Ciasto: 6 szt
białko 1 szt
olej do smażenia

Nadzienie

ser owczy 20 dag
koper świeży 1 szt
zielona pietruszka 1 pęczek
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną.

Kroki postępowania

1
Pietruszkę i koper posiekać.
Krok 1 - Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. foto
2
Ser pokruszyć i wymieszać z zieleniną, papryką i pieprzem.
Krok 2 - Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. foto
3
Trójkąty yufki przesmarować stopionym masłem,
Krok 3 - Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. foto
4
nałożyć nadzienie, boki górne założyć trochę do środka
Krok 4 - Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. foto
5
i zwijać roladki zaczynając od szerszej strony.
Krok 5 - Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. foto
6
Złożyć tak jak na zdjęciu.
Krok 6 - Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. foto
7
Smażyć we frytkownicy lub garnku z rozgrzanym olejem (180stop.) ,krokiet 2-3 min, aż się zrumienią.
Krok 7 - Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. foto
8
Wyjąć, osuszyć na papierowym ręczniku
Krok 8 - Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. foto
9
i podawać.
Krok 9 - Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 26.04.2014 01:12
nieźle wyglądają
Rysia 03.04.2014 18:12
Wyglądają porywająco!!!
wyattearp 03.04.2014 11:20
super !!!!!!!
Milka100 02.04.2014 21:43
ciekawe i na pewno smaczne, ciasto podobne do greckiego filo
Christopher 02.04.2014 18:54
Ciasto można kupić w sklepach arabskich, greckich, tureckich i w sklepach internetowych. Filo jest cieńsze od yufki,chociaż yufka występuje w dwóch rodzajach, grubsza ,jak powyżej i cieńsza raczej do deserów.
barbara11561 02.04.2014 18:10
bardzo ciekawie i apetycznie wyglądają,tylko gdzie można dostać takie ciasto:)
Grazyna0211 02.04.2014 17:48
bardzo apetyczne ale ciasto mi nieznane czy to coś podobnego do greckiego ciasta filo?
brioszka 02.04.2014 17:38
wygląda pysznie!
brioszka 02.04.2014 17:37
gdzie można takie ciasto dostać ;>

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak