Grill: Szaszłyki z dorsza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 sztuki
  • zielone papryki

    3
  • cebula

    1
  • słoniny

    10 dag
  • Chrzan śmietankowy Smak

    3-4 łyżek
  • filet z dorsza

    80 dag
  • olej

    4-6 łyżek
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane i osuszone papierowym ręcznikiem filety pokroić na porcje, posolić, posypać pieprzem, papryką, polać olejem i odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce. Pomidory, zieloną paprykę i cebulę oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić na plasterki. Posolić, popieprzyć, posypać mieloną papryką obficie skropić olejem. Słoninę pokroić na plasterki. Na małe szpadki kolejno nabijać plastry ryby, pomidory, zieloną paprykę, cebulę i plasterki słoniny. Szaszłyki skropić olejem, ułożyć na gorącym grillu i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podawać z ziemniakami, pikantna sałatką i chrzanem śmietankowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 14.04.2014 12:30
ciekawy przepis :)
ppaulina 06.03.2014 10:01
z rybką muszę wypróbować
Babciagramolka 18.08.2013 18:51
Uwielbiam szaszłyki. Moje niskie ukłony za użycie słoniny bo już mnie do szewskiej pasji doprowadza moda na ,, odtłuszczanie" wszystkiego co się da . Potrawy wychodzą czasem bez smaku a ludzie wmawiają sobie że są takie super. No to super że jest słoninka.
arbuzowo 25.04.2013 20:45
fajny pomysł na rybkę na grilla
idealme 25.04.2013 17:36
bardzo ciekawy przepis :)
Papryczka 25.04.2013 17:01
cudny jest
Megg 25.04.2013 16:12
wyglądają bardzo apetycznie!!!
Paolcia 25.04.2013 14:56
smacznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat