Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki śródziemnomorskie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
salami 5 dkg
oliwki 15 szt
ser feta 150 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz do smaku

Porada

Roladki podajemy z delikatnymi dodatkami, bo same są bardzo wyraziste.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki śródziemnomorskie

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki i dokładnie, ale delikatnie rozbijamy.
Krok 1 - Roladki śródziemnomorskie  foto
2
Salami i oliwki z zalewy kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do miseczki.
Krok 2 - Roladki śródziemnomorskie  foto
3
Do tego ścieramy ser feta na grubej tarce i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Roladki śródziemnomorskie  foto
4
Na rozbitym mięsie układamy farsz.
Krok 4 - Roladki śródziemnomorskie  foto
5
Mięso pokryte farszem zwijamy w ciasne roladki.
Krok 5 - Roladki śródziemnomorskie  foto
6
Panierujemy w bułce tartej i jajku z dodatkiem pieprzu.
Krok 6 - Roladki śródziemnomorskie  foto
7
Smażymy na głębokim tłuszczu ze wszystkich stron, często przekręcając, by usmażyły się w środku.
Krok 7 - Roladki śródziemnomorskie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 13.04.2014 13:00
Chętnie spróbuję :-)
Bernadeta1 12.04.2014 03:27
wygląda bardzo smacznie
dodi 10.04.2014 09:22
ale apetyczne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak