Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe parowane z serkiem topionym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
serek topiony 20 dkg
czosnek 4 ząbki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe parowane z serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Schab bez kości cieniutko rozbić, natrzeć oliwą. Z obu stron oprószyć kucharkiem i pieprzem.
Krok 1 - Roladki schabowe parowane z serkiem topionym  foto
2
Z jednej strony wysmarować serkiem topionym.
Krok 2 - Roladki schabowe parowane z serkiem topionym  foto
3
Na serku ułożyć plastry czosnku.
Krok 3 - Roladki schabowe parowane z serkiem topionym  foto
4
Zwinąć roladki .
Krok 4 - Roladki schabowe parowane z serkiem topionym  foto
5
Przełożyć do parowaru.
Krok 5 - Roladki schabowe parowane z serkiem topionym  foto
6
Gotować przez 35 minut.
Krok 6 - Roladki schabowe parowane z serkiem topionym  foto
7
Podawać z ziemniakami i marchewką z parowaru lub dowolną surówką.
Krok 7 - Roladki schabowe parowane z serkiem topionym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 29.03.2014 12:01
przepyszne mięsko
gusia1000 28.03.2014 00:36
Dla mięsożerców rarytas.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak