Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki pomidorowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Masa

jajko 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
siemię lniane 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 1/2 łyżki

Lista składników

szynka parmeńska 5 plastów
serek śmietankowy 1 opakowanie
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: roladki pomidorowe

Składniki na masa poza pomidorem miksuję w misce. Z pomidora wyciągam gniazda i część stałą kroję w drobna kostkę. Dodaję do masy i mieszam.

Masę wylewam na blachę i wstawiam na około 10 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Po ok. 10 minutach wyciągam placek i zostawiam do ostudzenia.

Po ostudzeniu placka smaruję go serkiem śmietankowym, posypuję papryką ostrą, rozkładam plastry szynki parmeńskiej. Zwijam placek w rulon i zawijam folia po czym wkładam na minimum 2 godziny do lodówki. Później ściągam folię i kroję w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 26.01.2016 19:15
Piękny półmisek pełen smakowitości:)
agnieszka214 26.01.2016 15:39
Smacznie wygladaja
Damiano
Damiano 26.01.2016 14:35
fajny przepis
mirosława4 26.01.2016 14:26
świetna przekąska
ilka01 26.01.2016 13:45
ciekawy przepis
msmariusz 26.01.2016 13:13
ciekawie wyglądają
Barbara13 26.01.2016 13:08
fajne pszekąseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak