Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
ser żółty 10 dag
natka pietruszki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Roladki można przygotować również z filetu indyka.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z serem

Kroki postępowania

1
Filety drobiowe myjemy zimną wodą, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Filety kroimy na połowę i rozbijamy do grubości ok. 0,5 cm. Posypujemy lekko solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki drobiowe z serem foto
2
Żółty ser kroimy na paski o grubości ok. 1 cm, układamy na filecie z kurczaka i zawijamy.
Krok 2 - Roladki drobiowe z serem foto
3
Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju, rozgrzewamy. Na rozgrzany olej układamy roladki. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Wyjmujemy na talerz posypujemy natką.
Smacznego.
Krok 3 - Roladki drobiowe z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.11.2014 21:07
pyszniutki są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak