Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ze schabu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
mozzarella
pieczarki 50 dag
cebula 2 szt
papryka 1/4 szt
bulion drobiowy 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa kebab- gyros Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ze schabu

Kroki postępowania

1
Cebulę posiekać podsmażyć na oleju , następnie dodać obrane pokrojone pieczarki . Dusić aż odparuje woda i doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Rolada ze schabu foto
2
Schab rozbić na duży płat doprawić z obu stron przyprawami.
Krok 2 - Rolada ze schabu foto
3
Na schab ułożyć plastry sera porcję pieczarek i paseczki papryki.
Krok 3 - Rolada ze schabu foto
4
Schab zwinąć w roladę i spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Rolada ze schabu foto
5
Rolady przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać bulionem.
Krok 5 - Rolada ze schabu foto
6
Rolady zapiekać około 1,5 h w 180 stopniach.
Krok 6 - Rolada ze schabu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 29.07.2014 13:07
pyszny obiadek :)
IlonaAlbertos 28.07.2014 13:04
Apetyczna. Uwielbiam tak faszerowane mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak