Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka ze szpinakiem i serem feta

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 80 dag
szpinak mrożony 35 dag
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
ser feta 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka ze szpinakiem i serem feta

W rondlu roztapiamy masło, dodajemy szpinak i dusimy , dodajemy czosnek i doprawiamy solą, mieszamy. Mięso rozklepujemy, oprószamy solą i pieprzem, nakładamy szpinak na całej powierzchni, skruszamy fetę i zwijamy w roladę, Z zewnątrz oprószamy papryką, przyprawą do kurczaka i delikatnie pieprzem, wkładamy do rękawa i zapiekamy w 190 stopniach przez około 70 minut. Rozcinamy rękaw i zostawiamy na 10 minut by się przypiekła rolada z zewnątrz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 17.06.2014 20:16
super ta rolada :)
Milka100 21.04.2014 23:20
smaczna rolada
wwwiolka 21.04.2014 23:01
Na pewno bardzo smaczne.
Janina 21.04.2014 22:15
Smaczne mięsko;)
Czyki 21.04.2014 20:40
Jak cudownie wygląda:)
berys18 21.04.2014 20:23
smakowite mięsko
bazylka 21.04.2014 20:22
Smaczna rolada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak