Rolada z indyka ze szpinakiem i serem feta

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    80 dag
  • szpinak mrożony

    35 dag
  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ser feta

    20 dag
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu roztapiamy masło, dodajemy szpinak i dusimy , dodajemy czosnek i doprawiamy solą, mieszamy. Mięso rozklepujemy, oprószamy solą i pieprzem, nakładamy szpinak na całej powierzchni, skruszamy fetę i zwijamy w roladę, Z zewnątrz oprószamy papryką, przyprawą do kurczaka i delikatnie pieprzem, wkładamy do rękawa i zapiekamy w 190 stopniach przez około 70 minut. Rozcinamy rękaw i zostawiamy na 10 minut by się przypiekła rolada z zewnątrz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magduś83 17.06.2014 20:16
super ta rolada :)
Milka100 21.04.2014 23:20
smaczna rolada
wwwiolka 21.04.2014 23:01
Na pewno bardzo smaczne.
Janina 21.04.2014 22:15
Smaczne mięsko;)
Czyki 21.04.2014 20:40
Jak cudownie wygląda:)
berys18 21.04.2014 20:23
smakowite mięsko
bazylka 21.04.2014 20:22
Smaczna rolada.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat