Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
szpinak 20 dag
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
kalafior 5 różyczek
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
majonez light 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa ze szpinakiem

Szpinak przesmażamy z posiekaną cebulę, czosnkiem solą i pieprzem. Schab rozcinamy na duży blat, smarujemy musztardą, majonezem, solimy, pieprzymy. Kalafior oraz marchew gotujemy al dente, kroimy w kostkę. Na schabie po całości rozkładamy szpinak i kalafior z marchewką. Nitkami związujemy ścisło. Obsmażamy z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy przez 50 minut w temp. 170 stopni. Po upieczeniu owijamy w folię, aby mięso odpoczęło. Następnie kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 18.01.2017 23:31
smakowity pomysł
Wafelek2601 18.01.2017 23:23
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak