Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 80 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 45 g
cebula 50 g
bułki czerstwe 50 g
mleko 1/2 szklanki
masło 20 g
jajko
kasza manna 200 g
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
olej
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada rybna

Rybe szczupaka luz sandacza lub suma,odfiletuj i zmiel.Dodaj tartą bułkę,posiekaną cebulę,i bułkę nomoczoną w mleku,odciśniętą.A także masło,jajko i kasze manne,sól i pieprz.Wymieszaj i uformuj wałek,ułóż go w brytfannie,polej olejem.Piecz 40 min w 180 stopniach,polewaj sosem powstałym podczas pieczenia.Pod koniec pieczenia zalej go śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak