Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada cielęca w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1,5 kg
boczek wędzony 100 g
ząbki czosnku 2
cebule 7
marchewki 2
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
śmietana 150 ml
sól i pieprz
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cielęca w sosie

Mięso rozkrój na płat 8 mm.Rozbij, odkrój brzegi,oprósz pieprzem.Boczek pokrój w kostkę, 2 cebule pokrój w drobna kostkę i zrumień z boczkiem.Zmiel czosnek i odkrojone brzegi sznyclówki,wymieszaj z jajkiem i 3 łyzki tartej bułki.Dopraw.Farsz nałóż na płat mięsa,zwin i obwiąż nitką.Pozostała cebulę i marchew zetrzyj na tarce o średnich oczkach.Roladę obsmaż,przełóż do garnka dadaj 200 ml wody,włoż warzywa i duś ok 1,5 h.Jak będzie miekka pokrój na plastry podawaj z sosem i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak