rolada beaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 sztuk
  • mąka

    18 dag
  • cukier drobny

    25 dag
  • cukier wanilinowy

    1 op
  • dżem owocowy

    1 sloiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ytcieramy zoltka z cukrami,ubijamy piane z bialek i delikatnie mieszajac dodajemy zoltka i make.wylewamy na wylozona papierem blache.pieczemy na jasnozloty kolor.po upieczeniu ,zdejmujemy z papieru i przekladamy na sciereczke i razem zwijamy.gdy przestygnie rozwijamy i smarujemy dowolnym dzemem,zwijamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat