Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto ze szparagami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż arborio 200 g
olej 2 łyżki
Martini Bianco 50 ml
szparagi zielone 6 szt
bulion warzywny 800 ml
parmezan starty
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto ze szparagami

Szparagi kroimy na 2-3 cm kawałki.
Na rozgrzanym oleju smażymy przez 2-3 min ryż, dodajemy Martini i smażymy do odparowania (cały czas mieszamy).
Dodajemy szparagi i zalewamy bulionem (300-400 ml)…dusimy, mieszając bez przerwy, drewnianą łyżką.
Dusimy do miękkości ryżu, w razie potrzeby dolewamy bulionu.
Do smaku doprawiamy świeżo mielonym, czarnym pieprzem.
Podajemy ze startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 20.07.2017 13:57
Moje ulubione :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak