Spaghetti z mięsem mielonym, selerem naciowym i oliwkami

Spaghetti z mięsem mielonym, selerem naciowym i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    250 g
  • Mój przepis na: spaghetti bolognese

    1 opakowanie
  • mięso mielone

    250 g
  • olej

    2 łyżki
  • seler naciowy

    2 szt.
  • oliwki czarne Smak

    1 łyżka
  • oliwki zielone Smak

    1 łyżka
  • parmezan starty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Spaghetti z mięsem mielonym, selerem naciowym i oliwkami  foto
Przygotować składniki.
Krok 2 - Spaghetti z mięsem mielonym, selerem naciowym i oliwkami  foto
250 g mięsa mielonego lekko podsmażyć z selerem i oliwkami na 2 łyżkach oleju przez około 7-8 minut.
Krok 3 - Spaghetti z mięsem mielonym, selerem naciowym i oliwkami  foto
Do mięsa wlać 250 ml wody, wsypać zawartość opakowania, całość dokładnie wymieszać i zagotować. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4 - Spaghetti z mięsem mielonym, selerem naciowym i oliwkami  foto
W międzyczasie ugotować al dente 250 g makaronu spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
Krok 5 - Spaghetti z mięsem mielonym, selerem naciowym i oliwkami  foto
Przed podaniem wymieszać makaron z sosem i mięsem oraz posypać tartym parmezanem. Danie jest gotowe! Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misiek4286

02.10.2014 14:05
osobiście za selerem nie przepadam, ale wygląda smakowicie

Adamorek

30.09.2014 12:58
pyszne to mięsko

bietka

30.09.2014 11:30
patrząc na to danie, to od razu chciałoby się go zjeść, koniecznie muszę kupić Mój przepis na: spaghetti bolognese :)

IlonaAlbertos

30.09.2014 11:14
Zasmakowałoby mi. Uwielbiam takie dania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat